Aperitiv aneb HOSPODAŘENÍ MĚSTA
26.09.2014 17:04
Aperitiv je alkoholický nápoj, který se podává 15 až 20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm, vyvolává hlad a větší chuť na jídlo. Podává se nejčastěji 1 decilitr ve skleničkách, nebo miskách s drobným plátkem citronu. Obecně platí – jiný alkohol, jiné podávání.
Oušťáci dodávají: úkolem aperitivu je povzbudit chuť k jídlu, ale jedině zodpovědné a efektivní hospodaření s majetkem města umožní i v následujících letech připravit smysluplnou volební nabídku obsahující reálné cíle.
Průhledné a zodpovědné hospodaření s majetkem města
- Všechny zásadní výdaje města budeme transparentně zveřejňovat
- Prosadíme "rozklikávací" rozpočet, který umožňuje občanům města sledovat vývoj hospodaření radnice
- Snižování dluhu je pro nás samozřejmostí
- Zadlužování na úkor budoucích generací je pro nás nepřijatelné
Efektivní vynakládání finančních prostředků města
- Podporujeme otevřené a transparentní veřejné zakázky prostřednictvím elektronického tržiště
- Dlouhodobé úvěry podpoříme pouze na zásadní a významné akce nebo projekty s finanční návratností
- Nezvýšíme daň z nemovitostí
Provozní výdaje Městského úřadu a příspěvkových organizací
- Prosazujeme realizaci centrálních nákupů energií a telekomunikačních služeb
- Podporujeme sjednocení kontroly hospodaření a dodržování rozpočtové kázně u všech organizací