Aperitiv aneb HOSPODAŘENÍ MĚSTA

26.09.2014 17:04

 

Aperitiv je alkoholický nápoj, který se podává 15 až 20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm, vyvolává hlad a větší chuť na jídlo. Podává se nejčastěji 1 decilitr ve skleničkách, nebo miskách s drobným plátkem citronu. Obecně platí – jiný alkohol, jiné podávání.

Oušťáci dodávají: úkolem aperitivu je povzbudit chuť k jídlu, ale jedině zodpovědné a efektivní hospodaření s majetkem města umožní i v následujících letech připravit smysluplnou volební nabídku obsahující reálné cíle.

Průhledné a zodpovědné hospodaření s majetkem města

  •  Všechny zásadní výdaje města budeme transparentně zveřejňovat   
  • Prosadíme "rozklikávací" rozpočet, který umožňuje občanům města sledovat vývoj hospodaření radnice
  • Snižování dluhu je pro nás samozřejmostí
  • Zadlužování na úkor budoucích generací je pro nás nepřijatelné  
        

Efektivní vynakládání finančních prostředků města

  • Podporujeme otevřené a transparentní veřejné zakázky prostřednictvím elektronického tržiště
  • Dlouhodobé úvěry podpoříme pouze na zásadní a významné akce nebo projekty s finanční návratností
  • Nezvýšíme daň z nemovitostí   

Provozní výdaje Městského úřadu a příspěvkových organizací

  • Prosazujeme realizaci centrálních nákupů energií a telekomunikačních služeb
  • Podporujeme sjednocení kontroly hospodaření a dodržování rozpočtové kázně u všech organizací