Volební program 2014–2018

VOLEBNÍ MENU

26.09.2014 17:06
Vážení spoluobčané, předkládáme Vám polební program, který navazuje na uplynulé volební období, protože jme přesvědčeni, že naše cesta jde správným směrem. PRIORITOU JE NAŠE MĚSTO, proto chceme pokračovat v započatém, neboť ÚSTÍ JE NAŠE SRDCOVKA

Aperitiv aneb HOSPODAŘENÍ MĚSTA

26.09.2014 17:04
  Aperitiv je alkoholický nápoj, který se podává 15 až 20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm, vyvolává hlad a větší chuť na jídlo. Podává se nejčastěji 1 decilitr ve skleničkách, nebo miskách s drobným plátkem citronu. Obecně platí – jiný alkohol, jiné...

Studený předkrm tedy MĚSTEM ZŘÍZENÉ ORGANIZACE A SPOLEČNOSTI, SPRÁVA MAJETKU MĚSTA

26.09.2014 16:53
Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit, nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší chuť. Tím zintenzivňuje zážitek z následně podávaného pokrmu. Předkrmy dělíme na studené a teplé. Studený předkrm následuje po...

Polévka čili BYDLENÍ A DOPRAVA

26.09.2014 16:51
  Polévka, hovorově také polívka, je tekuté až mírně husté, nejčastěji teplé jídlo. Připravuje se vařením různých přísad ve vodě, které předávají chuť, barvu i vůni, nebo v předem připraveném vývaru. Polévky bývají buď čiré, mléčné nebo zahuštěné. Polévka se většinou solí, dochucuje kořením a...

Teplý předkrm neb KULTURA, SPORT, VOLNÝ ČAS

26.09.2014 16:48
  Po polévce před hlavním chodem následuje předkrm teplý, např. husí játra či mušle. Ten však nebývá častý, typický je spíše pro bankety s mnoha chody. Předkrmy se jedí povětšinou vidličkou. Ouštáci dodávají: naše volební menu je banketem s mnoha chody! Proto Vám předkládáme také teplý...

Sorbet neboli ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

26.09.2014 16:43
  Sorbet je mražený dezert. Prostě druh zmrzliny. Ve francouzské kuchyni se sorbet podává i mezi chody k neutralizaci chutí. Původ sorbetu je podle nepotvrzených pověstí na římském dvoře císaře Nera. Údajně si nechával běžci dodávat sníh sesbíraný v horách, který byl posléze smíchán s medem...

Hlavní chod prostě I. INVESTICE / II. ROZVOJ MĚSTA A PRACOVNÍ PŘÍLEŽITOSTI / III. ŠKOLSTVÍ A SOCIÁLNÍ SLUŽBY

26.09.2014 16:29
  Hlavní chod se vymýšlí jako první a ostatní chody jej mají vhodně doplňovat. Jedná se vrchol slavnostního menu! Hlavních chodů může být i několik, stejně jako předkrmů. V tom případě jsou servírovány v menších porcích. Oušťáci dodávají: předkládáme tři hlavní chody. Stěžejní body...

Dezert nebo BEZPEČNOST A KRIZOVÉ ŘÍZENÍ

26.09.2014 14:31
Dezert je jídlo podávané obvykle na zakončení menu. Nejčastěji ho představuje malá porce sladkého jídla, jeho charakter je však silně podmíněnkrajovými zvyklostmi. Je mnoho druhů dezertů, ale vždy by měly chuťově harmonizovat s ostatními chody.Oušťáci dodávají: námi předkládaným dezertem je...

Digestiv anebo INFORMOVANOST A DISKUSE

26.09.2014 14:27
Digestiv je alkoholický nápoj, který se podává po jídle, aby "utišil žaludek".Doplňuje sníženou hladinu trávicích enzymů. Je to opak aperitivu. Zatímco aperitiv se podává před jídlem na povzbuzení chuti a rozvázání konverzace, digestivem naopak hostina končí. Oušťáci dodávají: jestli je úkolem...